home icon
arrow
three dots
arrow

Блог

Шкіра як індикатор захворювань

my-first-aid-kit

Шкіра є важливим індикатором здоров'я. По обличчю людини можна легко визначити внутрішній стан її організму.

Mова йде про очищення, харчування, зволоження – всім тим процедурам, яким необхідно присвячувати час на щоденній основі.

Для того щоб розуміти, за якими критеріями можна судити про здоров'я шкірного покриву, запам'ятайте чотири найважливіші ознаки ідеальної шкіри.

Рівний колір

Здорова шкіра відрізняється однотонністю. На ній немає пігментних плям, набряків та мікрозапалення, які псують колір обличчя. Щоб досягти рівного тону шкіри, потрібно вести здоровий спосіб життя, а також здійснювати комплексний догляд за шкірними покривами: глибоко очищати та зволожувати їх, насичувати вітамінами та мінеральними речовинами.

Гладкість

Ознака гарної шкіри - відсутність на ній тріщин і шорсткості. Нерівність шкірних покривів часто викликана наявністю ороговілих частинок, які потрібно якнайчастіше видаляти з поверхні дерми. Найкращий спосіб позбутися мертвих клітин – регулярне використання скрабу. Власникам жирної шкіри можна користуватися цим косметичним засобом двічі-тричі на тиждень, власникам сухої – не більше двох разів.

Пружність

Йдеться про здатність шкіри повертатися у вихідний стан після механічного розтягування чи стиснення. Пружність часто плутають із еластичністю, проте між цими поняттями є відмінність. Еластичність шкіри називають її здатність стискатися і розтягуватися без пошкодження внутрішньої структури. Пружність та еластичність тісно пов'язані між собою та є важливими ознаками здорової шкіри.

Відсутність дефектів

Існує кілька тисяч видів захворювань шкіри, проте найпоширеніші з них можна перерахувати на пальцях однієї руки. Зокрема, до них відносяться акне, комедони та вугровий висип. Ці захворювання поділяються на три групи за характером їхнього прояву:

  • незапальні
  • запальні
  • дерматози з висипання у вигляді акне. 

Косметологи не рекомендують займатися самолікуванням та при появі будь-якого виду захворювань шкіри звертатися до фахівця. Це пов'язано з тим, що шкірні дефекти можуть свідчити про серйозні внутрішні порушення.